Dne 12.12. 2004 se na tvrzi konala Adventní akce, která měla za cíl umožnit lidem na chvíli zastavit v uspěchaném předvánočním čase, posedět s přáteli nad sklenkou horkého vína či medoviny a zaposlouchat se do tónů Vánočních koled. Poprvé v historii tvrze také proběhlo několik veřejných prohlídek, které umožnily veřejnosti nahlédnout i do dříve uzavřených a stále ještě nerekonstruovaných prostor.Velmi se vyvedl výběr řemeslníků, kteří se účastnili malého adventního trhu přímo ve tvrzi. Nabízely se stylové výrobky od domácích přírodních mýdel, svíček a doma pečeného cukroví přes suchou květinovou vazbu, keramiku a kožené výrobky. Zážitek zpříjemnila i přítomnost Dobré čajovny z Kutné Hory a možnost koupě svařeného vína či medoviny. Je i pro nás pochvalou a uznáním, že se řemeslníci shodli ve chvále domácké atmosféry, kterou se podařilo během chladného dne navodit.

Ve vnitřních prostorách tvrze byla stylová výzdoba a k vidění byl i keramický model Malešova, vytvořený místní keramičkou a jejími přičinlivými dětskými pomocníky. Hlavním bodem programu byla vánoční hra s koledami, připravená speciálně pro tuto událost sdružením Impudici.

Zdá se, že se podařilo založit na tvrzi další tradici. Již během tohoto dne bylo slyšet, že místní členové kulturního spolku by se příští rok rád ještě intenzivněji zapojili a tak snad za 12 měsíců na tvrzi uvidíme i oživlý betlém či uslyšíme představení pěveckého sboru. Máme se všichni na co těšit!

Fotogalerie